Minder geluidsoverlast, een langere levensduur van uw dakbedekking en een verminderde invloed van schommelingen in de buitentemperatuur. Een sedumdak – ook wel groendak genoemd – brengt vele voordelen met zich mee. In de volksmond spreekt men vaak van een daktuin, maar wat is een sedumdak of daktuin dan precies?

Een daktuin of sedumdak is, zoals de naam al doet vermoeden, een dak met sedum, een soort vetplant die uitstekend gebruikt kan worden als dakbedekking. Sedum is een vetplant en neemt vocht op in zijn bladeren. Zodoende kan sedum een lange tijd tegen droogte en warmte zonder al teveel schade op te lopen.

Daarnaast gaat een daktuin gemiddeld tot wel 3x langer mee dan een normaal dak, waarmee de levensduur van een daktuin kan oplopen tot wel 60 jaar! Andere voordelen van een daktuin, groendak of sedumdak zijn:

  • Het effect van temperatuurwijzigingen wordt aanzienlijk verminderd, ook dit heeft een positief effect op de levensduur van uw dakbedekking
  • U hoeft minder te stoken of koelen. Doordat sedumdaken hitte en kou goed opvangen, heeft u binnen minder last van de buitentemperatuur
  • Minder geluidsoverlast door geluidsdempende werking van de sedumplanten
  • Sedumdaken of tuindaken gaan tot wel 3 keer langer mee dan gewone dakbedekking


 

Daktuin aan laten leggen in Amsterdam?

Wilt u een sedumdak of een daktuin aan laten leggen? Bel ons kantoor in Amsterdam op 020 820 4118 of stel uw vraag via ons contactformulier. 020GROEN is specialist op het gebied van aanleg en onderhoud van o.a. daktuinen en sedumdaken. Een voorbeeld hiervan kunt u vinden op onze projectenpagina. Naast een aantal daktuinen in Amsterdam hebben wij ook in andere plaatsen in Noord Holland daktuinen aangelegd, bijvoorbeeld in Wognum en Spanbroek.