Augustus; een heerlijke zomermaand waarin er veel gebeurd in de tuin. Met de juiste beplanting heeft u een veelvoud aan vogeltjes, vlinders en andere mooie dieren in de tuin. Het is, met betrekking tot onderhoud, in augustus belangrijk om uw tuin niet te vergeten wanneer u op vakantie gaat. Onkruid en ongewenste begroeiing gaan jammer genoeg niet op vakantie en ook de warmte kan een slechte invloed hebben op uw tuin. Daarnaast heeft uw tuin regelmatig bewatering nodig vanwege de warme temperaturen die zorgen voor droogte.

Voor onderhoud aan uw tuin wanneer u op vakantie bent, kunt u contact met ons opnemen via 020 820 4118 of gebruik maken van ons contactformulier.

 

Tips voor onderhoud van beplanting in augustus

Heeft u zonnebloemen in de tuin? Vergeet ze niet regelmatig te voorzien van water en extra voeding. Doordat zonnebloemen hard groeien, hebben zij dit extra zetje op sommige momenten nodig. Gebruik daarnaast ook stokken om, bij lange zonnebloemen, te zorgen voor stabilisatie zodat ze niet knakken bij harde wind. Als een zonnebloem uitgebloeid is kunt u heb afsnijden en gebruiken als vogelvoer.

Als u kuipplanten heeft is augustus een goede maand om te beginnen met het stekken. Gebruik hiervoor kopstekken van ± 10 centimeter, zonder de bloemen. Verwijder daarnaast de onderste bladeren en snijd de stek onderaan schuin af.

Om zo lang mogelijk te genieten van een bloeiende border is het aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Zo gaat alle energie naar de bloeiende planten.

Blijf de beplanting in augustus water geven, maar geeft enkel water wanneer dit echt nodig is. Wanneer u planten te vaak water geeft loopt u het risico op luie planten. Dit zijn planten die te vaak water krijgen en zodoende een minder sterk wortelstelsel ontwikkelen.

 

Onderhoudstips voor het gazon

Regelmatig gras maaien is in augustus echt nodig. Maai echter niet te kort, zodat het gazon uitdroogt en de groene kleur verliest. Houd een grashoogte van 3 tot 5 centimeter aan. Besproei het gazon daarnaast geregeld voor langere periode. Wekelijks eenmaal een aantal uren sproeien is beter voor het gazon dan dagelijks een kortere periode.

Verspreid de grasresten in de borders zodat de grond vochtig blijft en onkruid minder makkelijk groeit.

Bemest het gazon deze maand nog eenmaal om het gras gezond en sterk te houden. Vlak voor een bui of een vochtige nacht is het beste moment om te bemesten, zodat de voeding snel en dieper in het gazon opgenomen wordt.

 

Snoeitips in de maand augustus

De struiken met bessen of bramen kunnen na het oogsten direct teruggesnoeid worden. Dat geldt ook voor andere struiken, wanneer zij uitgebloeid zijn kunnen deze teruggesnoeid worden.

Als u coniferenhaag heeft kunt u deze het beste twee keer snoeien in de maand augustus. Om de haag zo mooi mogelijk te houden, is het aan te raden deze dusdanig te snoeien dat de bovenkant smaller is. Zo krijgen de onderste takken ook voldoende zonlicht.

 

Overige tuintips voor tuinonderhoud in augustus

Is het water in uw vijver troebel, dan kan het zijn dat er onvoldoenden planten in uw vijver zitten die zorgen voor zuurstoftoevoer. Watervlooien kunnen daarnaast ook voor een snelle toevoeging van zuurstof zorgen.

 

U kunt het ook laten doen?

Vond u deze tuintips voor tuinonderhoud in de maand augustus nuttig, maar heeft u zelf geen tijd of besteedt u uw tuinonderhoud liever uit aan een specialist? Wij zorgen er graag voor dat uw tuin er perfect bij ligt. Bel ons kantoor in Amsterdam op 020 820 4118 of vul ons contactformulier in.

 


Terug naar overzicht