Boom in kleine tuin

Tussen november en maart is de tuin in rust en is het dé ideale tijd om bomen, hagen en struiken te planten of verplanten. Voor elke tuin is er een boom te vinden. Ook kleinere bomen kunnen prachtige blikvangers zijn, zoals het krentenboompje of een appelboompje. Beveerde bomen hebben een kegelvormige groei en blijven daardoor smal. De takken beginnen laag op de stam. Door de smalle groei is een beveerde boom geschikt voor zowel de grote als kleinere tuin. Houd er rekening mee dat dit soort bomen flink in de hoogte kunnen groeien. Snoei dus wel om ze netjes in vorm te houden. Voor een mooie wintergroene structuur in je tuin zijn bladhoudende bomen de moeite waard. Een glansmispel en een steeneik hebben een bijzondere bladkleur. Bomen met rood blad zijn onder andere een Japanse esdoorn of bepaald soort Prunussen.

Een boom staat natuurlijk het liefst in de volle grond, maar in een pot kan natuurlijk ook. De boom in een pot zal altijd kleiner blijven dan normaal en heeft wel veel extra verzorging nodig. Er zijn echter soorten die het goed volhouden in een pot, zoals een olijfwilg of olijfboompje. Je kunt natuurlijk ook overwegen om een struik, bijvoorbeeld een vlinderstruik, in de vorm van een boom te snoeien. Een goedgeplaatste boom kan een tuin zoveel meer mooier maken!