Radicale vergroening voor stadswijken

In de post-coronastad leven we dicht op elkaar, maar met veel groen om ons heen. Vooraanstaande architecten vinden dat een miljoen huizen in stadsgebieden gebouwd moeten worden. De wijken moeten aan veel eisen voldoen: ze moeten groen zijn, duurzaam en zonder gentrificatie of segregatie. Het is geen toeval dat het manifest in de laatste maand van coronajaar 2020 verscheen. „De huidige crisis vormt het momentum om de koers te verleggen”, vindt Thomas Rau, een van de architecten die voor Manifest. Architecten over klimaat en ongelijkheid zijn geïnterviewd. „Ik zie het coronavirus niet als het einde maar als kans van een nieuw begin. We worden door de allergrootste monopolist uitgedaagd, genaamd aarde, om ons mens-zijn opnieuw te organiseren.” Lees het hele artikel hier.