Het is leuk om meerdere soorten voorjaarsbollen te combineren in potten op je balkon of terras. Ga aan de slag met laagjes- of lasagnebeplanting. Dit doe je zo:

  • Plant de grootste en laatst-bloeiende soorten onderin de pot.
  • Breng daarop weer een laag aarde aan en stop daar de kleinere en eerst bloeiende bolletjes in.
  • Zorg ervoor dat de bollen elkaar niet raken en ook niet te dicht bij de rand van de pot komen (dan is er minder risico dat ze bevriezen bij strenge vorst – mocht die ooit nog een keer komen).
  • Plant bovenin winterviolen, dan heb je nu al plezier van fleurige bloempotten en -bakken.

De lasagnemethode is handig en zeer leuk om eens te proberen

Plant voorjaarsbollen vrijwel overal in de tuin en op het balkon, zolang het maar buíten is! Voorjaarsbollen hebben een koude periode of winter nodig om tot bloei te komen. De meeste houden van zon of lichte schaduw en goed waterdoorlatende grond, want als ze te vochtig staan kunnen de bollen gaan rotten. Narcissen, tulpen en sieruien (Allium) kunnen prima in de border tussen de vaste planten, zodat je na de bloei het afstervende loof (wat moet je nooit afknippen, omdat de bollen daar energie uit halen om volgend jaar weer te kunnen bloeien) kunt wegmoffelen. https://steenbreek.nl/al-meer-dan-100-000-biologische-bloembollen-geplant-dankzij-plant-je-mee/