Vanaf half september tot half december kun je bloembollen planten. Want hoe eerder je de bollen in de tuin plant, hoe vroeger ze het volgende voorjaar in bloei komen. In ieder geval planten vóórdat de vorst haar intrede doet.

De verschillende soorten zoals sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten vrolijken de hele tuin op! Verwilderingsbollen zijn nog makkelijker: je hoeft er na het planten nauwelijks meer naar om te kijken. Elk jaar in de lente komen ze gewoon weer terug! Bloembollen zijn er in allerlei soorten, maten en bloeitijden. Eigenlijk is het belangrijker om goed op de bloeitíjden te letten, zodat je bijna het hele jaar bloeiende bloemen in je tuin hebt staan.

Het is helemaal niet moeilijk om bloembollen te planten. Als je groene vingers hebt, kun je het prima zelf doen en anders helpen onze hoveniers je graag! Vul ook eens wat potten en bakken met bloembollen. Deze kun je dan in het vroege voorjaar op een plek neerzetten die je vanuit huis goed kunt zien.

Nu uitkijken naar het voorjaar!