Verticaal tuinieren is niet alleen een slimme oplossing voor als je weinig ruimte hebt voor een tuin, maar is ook nog eens zeer decoratief. Een groene wand kan een goede oplossing zijn wanneer je een kleine tuin hebt of om zo min mogelijk ruimte van de tuin te gebruiken. Daarbij vrolijkt het een saaie wand of muur direct op. Een ander voordeel is dat groen een isolerende werking heeft. Een plantenwand binnen draagt verder bij aan luchtzuivering, want de planten van een plantenwand filteren namelijk fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Groen aan de wand zorgt voor rust en geeft een prettige sfeer. Je wordt sowieso gelukkiger en gezonder van groen om je heen!

Een verticale tuin kan bijna overal worden toegepast, zowel binnen als buiten. Een groene wand op de werkplek is niet alleen een eyecatcher, maar draagt ook bij aan de gezondheid van de werknemer. Andere voordelen een groene wand op kantoor zijn o.a. verbetering van de luchtkwaliteit, minder achtergrondlawaai, verhoogt de productiviteit en vermindert stress.

Het onderhoud van een verticale tuin verschilt niet veel van een normale tuin. Sommige planten doen het beter dan anderen en je zult de samenstelling regelmatig moeten verversen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.