Bloembollen zijn weer helemaal terug van weggeweest! Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog en in heel veel verschillende soorten.

Bloembollen kun je in de tuin, maar ook prima in potten planten. Het is belangrijk dat de pot diep genoeg is, de pot moet minimaal drie keer zo hoog zijn als de bloembol. Zorg er ook voor dat er een gat onderin zit, zodat het teveel aan water kan weglopen. Je kunt bloembollen ook in laagjes boven op elkaar planten. Dit wordt lasagne- of etagebeplanting genoemd. De laatbloeiende bloembollen komen onderin en de vroegbloeiende bloembollen bovenin. Doordat de bloembollen in laagjes van juiste bloeivolgorde worden geplant, bloeien de vroegbloeiers, zoals krokussen en narcissen als eerste. Daarna volgen de bloembollen die op een later moment bloeien, zoals hyacinten en tulpen. Deze opvolgende bloei zorgt ervoor dat je extra lang kunt genieten – van januari tot soms wel in mei!

Deze bloembollen zijn geschikt voor bloempotten, kuipen en bloembakken:

  • enkele vroege tulpen, dubbele vroege tulpen, greigiitulpen, wildtulpen;
  • hyacinten;
  • meerbloemige en mininarcissen;
  • botanische en grootbloemige crocussen;
  • Allium karataviense, de enige Alliumsoort die mooi blad heeft;
  • anemonen (Anemone De Caen);
  • sneeuwroem (Chionodoxa: alle typen);
  • sterhyacintjes (scilla siberica);

Het is nu tijd om bloembollen te planten en de eerste krokussen bloeien al in maart!