Wanneer u geen tuin hebt, of deze te klein is, biedt het dak wellicht mogelijkheden voor een tuin of terras. Een plat dak biedt vaak de optie om met een dakterras of -tuin meer buitenruimte te creëren en krijgt dus meer gebruiksmogelijkheden. Of het nu gaat om een particuliere of zakelijke daktuin of dakterras; het verhoogt altijd het woonplezier en de waarde van de woning.

Bij een tuin of terras op het dak, of een groendak zijn de invloeden van weer en wind zeker een aandachtspunt. Op hoogte hebben wind- en weersomstandigheden vrij spel. De inrichting van een terras of tuin op het dak moet daarom bestand zijn tegen weer en wind.

Vanzelfsprekend vormen uw ideeën en wensen het vertrekpunt. Er zijn echter nog twee andere aspecten die onmiskenbaar een belangrijke rol spelen als we samen bepalen wat mogelijk is. De toegankelijkheid van het dak en de draagkracht van de dakconstructie. Niet alle platte daken zijn eenvoudig bereikbaar of constructief in staat om een terras te kunnen dragen.

Nieuwsgierig voor de mogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand? Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw dak en de verschillende mogelijkheden. Een terras op het dak is tenslotte altijd een fijne plek om te genieten!