Het is weer tijd om bloembollen in de eigen tuin te planten. Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, blauw druifje en sieruien plant je in het najaar, van september tot december, vóór de eerste nachtvorst. Ook vroege bloeiers zoals het sneeuwklokje en de krokus plant je in het najaar. Daarbij zijn eerste bloembollen één van de voedselbronnen voor bijen in het voorjaar. Dus heel belangrijk!

Bloembollen verrassen je in de lente met hun vrolijke kleurige bloemen die plotseling opduiken en ze bieden het eerste gezonde voedsel voor vroege bijen als de honingbij, hommels en de Rosse metselbij. Doordat ze klein redelijk zijn, passen ze prima tussen bestaande beplanting. Veel voorjaarsbloeiers kunnen worden geplant in een gazon, een bloemenweide, of onder en tussen bladverliezende planten. Heb je geen tuin maar een balkon, dan kun je potten vullen met laagblijvende soorten die in de zomer goed tegen de droogte kunnen. (zie lasagne beplanting)

Voor meer informatie: de bijenstichting.