Heerlijk ontspannen en niets doen, dat is vakantie. Je hoeft echt de deur niet uit te gaan om een heerlijk vakantiegevoel te ervaren. Een staycation is heerlijk, als je maar zorgt dat jouw tuin ideaal is om vakantie in te vieren. Creëer zelf makkelijk geuren en kleuren met zuidelijke planten. Laurier, tijm, lavendel,… allemaal planten die je tuin tot een zonnige oase zullen omtoveren. Of kies voor enkele mooie perkplanten. Deze zijn makkelijk in onderhoud en een lust voor het oog. Bovendien neem je zo meteen je tuin eens even onder handen en is die sportieve uitdaging van je staycation ook meteen achter de rug. Je wilt in je vakantie natuurlijk zoveel mogelijk van de zon genieten en lekker luieren. Zorg ervoor dat je een tuinmeubelset in de schaduw hebt staan, en wat meubels in de zon. Op die manier kun je afwisselen zodat je niet te lang achter elkaar in de zon zit. Tijdens de staycation is waterplezier minstens zo belangrijk. Een opblaasbaar zwembad, een grote teil met water of een buitendouche bijvoorbeeld. Heb je geen grote tuin? Niet getreurd. Ook op een klein terras of balkon creëer je al snel dat vakantiegevoel. Door een kleine barbecue of gourmetstel buiten te zetten, proef je de vakantie instant. Zet je smartphone even in vliegtuigmodus, neem een spannend boek in de handen en maak van je eigen terras een terrasje aan de Costa’s in Spanje. Geniet van de zomer!