Heb je geen tuin? Met bloembollen maak je het ook gezellig zonder groene oase. Plant ze in potten en maak jouw balkon of terras natuurlijk en gezellig.

Door de pandemie zijn we steeds meer aangewezen op onze eigen leefomgeving. Van de verplichte tijd die we thuis doorbrengen, willen we maximaal genieten. Een van de nieuwste trends is dan ook tuinieren. En ja, dat kan ook zonder tuin. Je balkon of terras is de perfecte plek om je te omringen met groen. Door in het najaar bloembollen in potten of plantenbakken te planten, heb je al vanaf het vroege voorjaar kleur op je balkon of terras.

Een balkon of terras fleur je op met vrolijke voorjaarsbrengers als blauwe druifjes (Muscari), hyacinten (Hyacinthus), narcissen (Narcissus) en tulpen (Tulipa). Dit doe je door je balkon of terras te verrijken met meerdere potten en plantenbakken. Deze hoeven niet allemaal op de grond te staan. Juist door verhoogde plantenbakken te gebruiken of potten op tafels te zetten, maak je de buitenruimte speels, en creëer je gezellige plekjes.

Het planten van de bloembollen doe je in de herfst voordat het gaat vriezen. De bloembollen hebben namelijk de kou van de winter nodig om maximaal te stralen. Zorg ervoor dat er gaten in de potten en/of plantenbakken zitten, zodat teveel water makkelijk weg kan stromen. Meer informatie: https://www.bloembol.org/4857/tuinplezier-op-balkon-en-terras of lees meer over bloembollen: https://www.bloembol.org.