Samen met marktondernemers en buurtbewoners gaat de inrichting van het Waterlooplein verbeterd worden. De markt moet weer als vanouds een onderscheidend aanbod hebben en een plezierige sfeer. De nieuwe marktboxen worden gebouwd van hout en glas en krijgen een groendak. Dit groendak is door onze medewerkers gelegd. Verder zijn aan de zijkanten gemetselde zitbanken geïntegreerd, zodat er verspreid over dit deel van het plein zitplekken komen. De gevels worden voorzien van zachte verlichting en openbare kunst, die al gelang de smaak van de marktkoopman wordt gepersonaliseerd. Met de boxen wil de gemeente Amsterdam een aantrekkelijkere en meer gevarieerde markt op het Waterlooplein creëren, die bovendien meer onderdeel wordt van de looproute door de binnenstad. eerste kwartaal 2022 wordt het nieuwe Waterlooplein opgeleverd. Klik hier voor meer informatie.