Ben jij al op de Floriade geweest?! Op deze wereldtuinbouwtentoonstelling, die slechts eens in de 10 jaar plaatsvindt, ontdek je oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Kom het zelf zien, ruiken en proeven op Floriade en beleef een fantastische dag vol groen, wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten, duurzame innovaties en een te gek, groen kinderprogramma.

Als je aan het woord ‘tuinbouw’ denkt, waar denk je dan aan? Het is niet gek dat je daarbij aan woorden als ‘struik’, ‘hark’ of ‘moestuintjes’ denkt. Termen als ‘duurzaamheid’, ‘leefbaarheid’ en ‘een hoopvolle toekomst’ komen waarschijnlijk wat minder snel in je op. En dat is hartstikke begrijpelijk. Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ tonen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen. Van hypermoderne zonnedakpannen tot verbazingwekkende verticale geveltuinen en van de beste manieren om tomaten te kweken tot de nieuwste snoeitechnieken. Je kunt het allemaal zien, proeven en ervaren bij Floriade.

Ga ook vooral kijken bij het paviljoen ‘The Voice of Urban Nature’.  Overtreders W, de Onkruidenier, Joost Emmerik en Kossmanndejong ontwierpen samen ‘The Voice of Urban Nature’ voor de gemeenten Almere en Amsterdam. Paviljoen, tuin en tentoonstelling zijn ontworpen als één geïntegreerde ruimtelijke vertelling. Het ontwerp strekt zich uit over het hele kavel, en laat op verschillende manieren en in alle details zien hoe mens en natuur kunnen samenwerken en elkaar kunnen versterken.