Blog - Laatste Nieuws

EEN DUURZAME TUIN. WAT IS DAT NU PRECIES?

Duurzaamheid en het milieu zijn belangrijke onderwerpen voor ons. Deze steekwoorden zijn dan ook nauw verwerkt in onze werkzaamheden. 020GROEN staat voor duurzaam tuinonderhoud en duurzame tuinen, waarmee wij het milieu zo min mogelijk belasten.

Vanuit onze kennis zijn wij al vanaf het begin bezig met duurzaam ondernemen, waardoor ons tuinonderhoud en onze tuinaanleg vanzelfsprekend ook duurzaam zijn. Maar wat houdt duurzaam tuinonderhoud of het duurzaam aanleggen van uw tuin nu precies in? Wij leggen het u uit.

DE SPEERPUNTEN VAN EEN DUURZAME TUINAANLEG EN DUURZAAM ONDERHOUD

Een duurzame tuin houdt rekening met verschillende aspecten. Zo zijn het milieu, uw omgeving maar ook dieren een belangrijk punt waar met duurzame tuinaanleg en –onderhoud rekening mee wordt gehouden.

Voor het duurzaam aanleggen en onderhouden van een tuin zijn een aantal vragen belangrijk, bijvoorbeeld:

  • Neem ik tegels of beplanting in mijn duurzame tuin?

Afhankelijk van uw wensen, kunt u kijken of u beplanting of tegels wilt in uw duurzame tuin. Een duurzame tuin heeft een variatie aan beplanting en niet teveel tegels. Bij verschillende bloemen en struiken zullen vlinders en bijen een mooie plek in uw tuin kunnen vinden, evenals vogels wanneer u bessenstruiken in uw tuin heeft staan.

Hoe gevarieerder uw beplanting, hoe duurzamer uw tuin. Aarde kan daarnaast beter regenwater verwerken dan wanneer u tegels heeft liggen. Om ook van uw duurzame tuin te genieten, kunt u bij ons een tuinontwerp aanvragen waarbij wij beplanting en tegels dusdanig combineren dat zowel de natuur als uzelf van de tuin kunnen genieten.

  • Gebruik ik kunstmest of compost?

Compost is heel eenvoudig zelf te maken. Scheidt uw keukenafval en composteer het op een composthoop of in een compostvat. Wanneer u dit af en toe omschept hebt u gratis zeer voedingsrijke aarde om de tuin te bemesten.

U kunt ook kunstmest gebruiken, maar dit zorgt ervoor dat wormen uit uw tuin wegblijven. Wormen zorgen voor het luchtig maken van uw tuingrond, waardoor regenwater makkelijk door de grond opgenomen wordt. Wanneer deze wormen wegblijven is de kans op plassen groter.

Wilt u meer weten over duurzame tuinaanleg of duurzaam tuinonderhoud? Of wilt u een tuinontwerp aanvragen, passend bij uw wensen en omgeving? Wij zorgen er graag voor dat uw tuin er perfect bij ligt. Bel ons kantoor in Amsterdam op 020 820 4118, vul ons contactformulier in of vraag een tuinontwerp aan.

9.0 10 15