Blog - Laatste Nieuws

DE 3 VOORDELEN VAN EEN DAKTUIN

 

 

  1. Stabielere binnentemperatuur in uw woning

Externe temperatuurwijzigingen worden dankzij een daktuin of sedumdak verminderd. Door de isolerende werking wordt warmte in de zomer beter buiten gehouden en wordt warmte in de winter beter binnen gehouden. Zo hoeft u dankzij een sedumdak in de winter minder te verwarmen en in de zomer minder te koelen.

Door deze eigenschap is een daktuin ook uiterst rendabel, met terugverdientijden tussen de 8 en 20 jaar.

 

  1. Minder geluidsoverlast in uw woning

Door de geluidsdempende werking van de (veelal) sedumplanten van een groendak, heeft u minder geluidsoverlast van bijvoorbeeld het drukke verkeer in Amsterdam. Daarnaast worden andere geluiden van bijvoorbeeld regen, hagel en dieren als vogels tot een minimum beperkt.

Hoe goed uw daktuin of sedumdak geluiden isoleert hangt af van een aantal factoren. Het type beplanting is bepalend, maar ook de dikte van de verschillende lagen van een daktuin. Bij een substraatlaag van 20 cm kunt u de externe geluiden bijvoorbeeld met wel 52dB verlagen.

 

  1. Uiterst duurzaam

Sedumdaken of tuindaken gaan tot wel 3 keer langer mee dan gewone dakbedekking en zijn hierdoor uiterst duurzame daken te noemen. In plaats van gemiddeld 20 jaar bij normale dakbedekking, gaan groene daken tot wel 60 jaar mee!

Daarnaast is een dergelijk groendak goed voor de natuur rondom uw woning. Het dak trekt vogels en insecten aan en levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de natuur. Een groendak verbetert de biodiversiteit in grote steden als Amsterdam en kan een voedselbron zijn voor verschillende nuttige insecten als bijen en vlinders.

 

Daktuin aanleggen?

Wilt u een sedumdak of een daktuin aan laten leggen? Bel ons kantoor in Amsterdam op 020 820 4118 of stel uw vraag via ons contactformulier. 020GROEN is specialist op het gebied van aanleg en onderhoud van o.a. daktuinen en sedumdaken. Een voorbeeld hiervan kunt u vinden op onze projectenpagina.

9.0 10 15