Blog - Laatste Nieuws

MINDER LAST VAN TEKEN? GEBRUIK NEMATODEN!

Voor de bestrijding van andere insecten als bijvoorbeeld vlooien worden nematoden al ingezet. De kleine wormpjes gebruiken lichaamsopeningen om naar binnen te treden bij het desbetreffende insect, waarna het een bacterie afscheidt die tot de dood zal leiden. In het dode insect ontstaan tenslotte weer nieuwe nematoden die hetzelfde zullen gaan doen. Nematoden worden recenter ook steeds vaker gebruikt tegen de eikenprocessierups.

Biologische ongediertebestrijding

Het gebruik van nematoden voor de bestrijding van teken is een biologische en milieuvriendelijke vorm van ongedierte bestrijding. Het natuurlijke evenwicht van de omgeving wordt nauwelijks verstoord en nematoden zijn onschadelijk voor mensen, zoogdieren en amfibieën.

Door het gebruik van deze biologische en milieuvriendelijke vorm van ongediertebestrijding wordt het aantal teken teruggedrongen en lopen mens en dier minder kans op tekenbeten.

9.0 10 15