Blog - Laatste Nieuws

VERBETER JE CONCENTRATIE. KIJK NAAR EEN GROENDAK!

Een recent onderzoek van de universiteit van Melbourne heeft aangetoond dat het kijken naar een groendak de concentratie verbetert. 150 studenten kregen tijdens het onderzoek een saaie taak voorgeschoteld, waarbij zij 40 seconden pauze kregen en hierna opnieuw een taak moesten doen.

De helft van de groep studenten keek in deze 40 seconden naar een groendak, terwijl de andere helft naar een kaal, betonnen dak keek. Na 40 seconden kijken werd verder gegaan met het onderzoek, waarna bleek dat studenten die naar het groendak hadden gekeken veel betere resultaten boekten.

Groen als boost

Kate Lee, één van de wetenschappers die het onderzoek uitvoerde, stelt dat het kijken naar groen (oa. dus een groendak) vermoeide medewerkers of studenten een boost kan geven waardoor zij beter presteren.

Steeds meer groendaken

Er is een steeds grotere vraag naar groendaken. Niet enkel omdat het er mooi uitziet, maar ook vanwege de andere voordelen die een groendak biedt. Dat zijn onder andere minder geluidsoverlast en een constantere temperatuur in de woning of op kantoor.

Meer weten over groendaken en welke effecten deze kunnen hebben op uw woning, gezondheid of leefklimaat? Bel ons op 020 820 4118 of maak gebruik van ons contactformulier.

9.0 10 15