Bij droogte en sterke zon kan de tuin wel extra water gebruiken. In warme periodes is het belangrijk om de tuin voldoende water te geven, maar hoeveel en wanneer? Het is raadzaam om eens per week flink veel water te geven. Liever een uur per week, dan dagelijks heel kort. Het beste is om de planten ’s avonds water te geven. In de zon verdampt het water namelijk snel.

Planten die net zijn geplant hebben meer behoefte aan water. Maak rondom dorstige planten die net zijn geplant een dijkje, zodat het water niet snel wegloopt. Een nieuw gezaaid gazon moet meestal één keer per dag worden besproeid.

Ook tijdens je vakantie heeft je tuin voldoende water nodig. Je kunt natuurlijk de buurvrouw vragen om voor je tuin te zorgen, maar nog makkelijker is het om een watergeefsysteem te gebruiken. Voor meer informatie geven wij graag advies hierover.