Met de warme temperaturen die juli biedt is het een heerlijke maand om lekker buiten te zijn en in de tuin te zitten. Als u in de voorgaande maanden uw tuinonderhoud goed op orde heeft gehad, kunt u in juli van een prachtige tuin genieten.

Vergeet tijdens het genieten echter niet dat uw tuin in de maand juli ook onderhoud nodig heeft. Zo is juli de beste maand voor het inzaaien van uw gazon en kunt u genieten van uw eigen fruit uit uw fruitbomen.

 

Tips voor onderhoud van beplanting in juli

Houd uw beplanting goed in de gaten. Het kan zijn dat sommige van hen wat extra mest nodig hebben om nóg mooier te worden. Vergeet ook niet om hen geregeld (liefst dagelijks) water te geven, sowieso de potplanten, ook als het geregend heeft. Het meeste water valt namelijk buiten de pot door de bladeren die de pot als het ware afschermen.

Planten worden sterk als zij goed beregend worden. Het is dus aan te raden om flink wat water te gebruiken als u de beplanting water geeft. Zo komt het vocht dieper en zullen de wortels van de planten uiteindelijk dieper komen. Hierdoor is de plant ook sterker.

Hebben de rozen in uw tuin last van luizen? Gebruik een harde straal om deze er vanaf te spoelen of haal ze er handmatig af met een handschoen. Uw rozen blijven nu langer mooi.

 

Onderhoudstips voor het gazon

Het is aan te raden een grashoogte van 3 tot 5 centimeter aan te houden. Maait u uw gras korter, dan bestaat de kans dat het uitdroogt.

Juli is daarnaast een goede maand om het gras te zaaien. Zorg er wel eerst voor dat de ondergrond goed bewerkt is. Gebruik hiervoor voldoende mest en organische stoffen zoals compost of (tuin)turf. Indien u dit later doet, is het lastig om nog goed de grond in te krijgen. Hierna is het van belang de grond te egaliseren, waarna u met een hard de grond wat losser kunt maken en het gras kunt inzaaien. Na het inzaaien kunt u het zaad er voorzichtig inharken en hierna de ondergrond weer vlak maken. Vergeet niet het ingezaaide gazon goed vochtig te houden. Binnen twee weken zult u al resultaat zien.

Het is verstandig om in de vroege ochtend of in de namiddag te sproeien. Waterdruppels hebben namelijk de werking van een vergrootglas. Door de zon ontstaan er brandplekken op het gazon en op de beplanting en water verdampt gedurende de middag meteen.

 

Snoeitips in de maand juli

Indien u coniferen heeft, kunt u deze in juli voor de tweede keer dit jaar snoeien. Om zo lang mogelijk van een mooie conifeer te genieten, kunt u de zijden het beste wat smaller maken naarmate u hoger snoeit.

Snoei uw heg niet op het warmste moment van de dag en sowieso niet in de volle zon. Wanneer u dit wel doet kan de heg verbranden en bruine bladranden opleveren. Let er wel op dat er geen vogelnestjes in de heg zitten. Indien dit wel het geval is, is het raadzaam even te wachten tot de kleine vogeltjes het nest hebben verlaten.

Heeft u fruit in uw tuin staan als kersen, abrikozen, pruimen of andere pitvruchten? Ook deze kunt u in de zomer snoeien. Na de oogst van frambozen is het zaak om de vruchttakken zo snel mogelijk na de oogst te verwijderen. Zo loopt de plant het minste schade op.

 

Overige tuintips voor tuinonderhoud in juli

De zon schijnt, u heeft een prachtige tuin, vergeet er vooral niet van te genieten.

Heeft u kinderen en wilt u hen in een badje buiten laten spelen? Indien u het bad op het gazon plaatst is het aan te raden het bad elke paar dagen te verplaatsen. Zo krijgt u geen lelijke plekken op uw gazon.

Let op onkruid in uw tuin. Pakt u dit niet op tijd aan, kan het snel uitzaaien en heeft u een flinke klus om uw tuin onkruidvrij te maken.

 

U kunt het ook laten doen?

Vond u deze tuintips voor tuinonderhoud in de maand juli nuttig, maar heeft u zelf geen tijd of besteedt u uw tuinonderhoud liever uit aan een specialist? Wij zorgen er graag voor dat uw tuin er perfect bij ligt. Bel ons kantoor in Amsterdam op 020 820 4118 of vul ons contactformulier in.


Terug naar overzicht